Barbatul care a isterizat America timp de cinci zile, trimitand pachete cu bombe unor personalitati democrate ura categorii intregi de oameni, incepand cu femeile, si terminand cu minoritatile sexuale.

Publicat:27.10.2018, 18:01Se declara un fan al lui Adolf Hitler, dar si un mare admirator al lui Donald Trump si al republicanilor. Daca analistii spun ca declaratiile agresive ale presedintelui sunt partial de vina pentru încurajarea unor asemenea indivizi, Trump acuza presa ca dezbina si seamana ura.


Cesar Sayoc, în vârsta de 56 de ani, a fost arestat în Florida pe baza amprentelor de pe plicuri, dar si a unor probe ADN. Potrivit cunoscutilor, era dansator, lua cantitati mari de steroizi si avea convingeri extremiste.


“Se considera adept al suprematiei albilor, un sustinator al nazistilor si îl iubea pe Hitler. Mi-a zis de mai multe ori ca, daca ar fi dupa el, as arde în iad cu toti negrii, evreii si hispanicii”, a afirmat Debra Gureghian, fosta sefa a suspectului.


Altii spun ca era un singuratic care traia ca un adolescent. A avut mai multe probleme cu legea de-a lungul anilor, iar avocatul sau de atunci spune ca avea probleme de personalitate.

“Suferea cu siguranta de o problema de identitate, legata de cine este el. Avea nevoie sa impresioneze oamenii. A gasit un tata în Trump”, spune Ron Lowy, fost avocat al suspectului.

Avea o activitate bogata pe retelele de socializare, iar Facebook a recunoscut ca i-a sters mai multe postari. Critica vehement si ameninta exact oamenii carora zilele acestea le-a trimis colete-capcana, spun procurorii. Posta, în schimb, fotografii cu el la mitingurile de campanie ale lui Trump si a publicat chiar un mesaj de la multi ani pentru acesta, în iunie.

“Am vazut eforturile presei din ultimele ore de a folosi actiunile sinistre ale unui individ de a marca puncte politice împotriva mea si a Partidului Republican”, a transmis Donald Trump.

Sayoc risca pâna la 48 de ani de închisoare. Nebunia coletelor-capcana a reaprins dezbaterea despre retorica din politica americana.