Cel mai cunoscut miliardar al Americii. Aceasta era imaginea lui Donald Trump inainte sa devina candidat la presedintia Statelor Unite. Odata intrat in cursa pentru Casa Alba, Trump era convins ca succesul pe care l-a avut in afaceri il va urmari si in politica. Si se pare ca a avut dreptate. A reusit sa o invinga pe democrata Clinton, desi aceasta are in spate o experienta uriasa in politica.

Publicat:09.11.2016, 18:10


Donald Trump s-a nascut la New York si este fiul unui constructor. A mers pe urmele tatalui sau si a decis sa faca afaceri. A devenit celebru in America pentru zgaraie-norii construiti in Manhattan si in marile orase. Si pentru ca e faimos, din 2007 are si o stea pe bulevardul Celebritatilor din Hollywood. Numele sau este scris si pe mai multe cladiri din New York si Los Angeles. Dupa ce a reusit in afaceri, Trump a decis sa se implice in politica, desi acum 30 de ani el spunea pentru CNN ca:

”Nu am intentia sa candidez pentru functia de presedinte.”

Cu anii insa, si-a dorit foarte mult sa conduca America si  o va face timp de 4 ani. In campania electorala, el a spus ca nu va permite imigrantilor sa ajunga pe continentul american si ca incurajeaza islamofobia. Averea lui Trump este estimata  la 4 miliarde de dolari. Nu e de mirare ca s-a casatorit de trei ori.

Acum, sotie ii este modelul Melania Trump, nascuta in Slovenia. Astfel, Prima Doamna a Americii nu are origini americane. Presa straina a scris ca ea a fost implicata in mai multe scandaluri. A fost acuzata ca a copiat o parte din discursul sustinut acum 8 ani de Michelle Obama. In urma cu 20 de ani, ea ar fi lucrat ilegal in SUA, mai noteaza sursa.

Potrivit unor sondaje de opinie, Melania Trump este cea mai nepopulara sotie de presedinte american din ultimii 16 ani. Tot ea este prima sotie de presedinte al Americii care a pozat goala pentru mai multe reviste. Cei doi s-au casatorit in 2003 si au impreuna un copil. Din mariajele anterioare, Donald Trump mai are 4 copii. El va fi investit in functia de presedinte pe 20 ianuarie 2017.