Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anuntat miercuri dimineata ca cel putin 33 de persoane si-au pierdut viata in urma unui raid al coalitiei internationale a Statelor Unite din apropiere de bastionul jihadist al-Mansoura.

Publicat:22.03.2017, 17:02

Potrivit primelor informatii, avioanele coalitiei au lovit o scoala care functiona drept adapost pentru refugiatii sirieni, transmite France Presse.

Administratia Trump organizeaza in acelasi timp primul summit al coalitiei internationale de combatere a jihadistilor Statului Islamic la Washington, iar 69 de ministrii de Externe se vor reuni si vor incerca sa stabileasca urmatoarele actiuni impotriva ISIS.

Coalitia internationala a condus sute de raiduri aeriene asupra pozitiilor jihadiste din Siria si sprijina acum ofensiva de la Rakka - capitala de facto a jihadistilor Statului Islamic.

De asemenea, scoala lovita de avioanele coalitiei internationale este situata la aproximativ 30 de kilometri de Rakka.

”Putem sa confirma acum ca 33 de persoane si-au pierdut viata. Este vorba de civili care au fugit din Rakka, Alep si Homs”, a declarat directorul Observatorului Sirian, Rami Abdel Rahman.

Martorii sustin ca doar doua persoane au fost scoase in viata de sub daramaturile din apropiere de al-Mansoura.

Activistii ”Rakka este Macelarita in Tacere” au confirmat raidul aerian, precizand ca cel putin 50 de familii de refugiati locuiau in scoala lovita de avioanele coalitiei internationale a SUA.

La inceputul lunii, coalitia a recunoscut uciderea neintentionata a 220 de civili in raidurile din Siria si Irak.