Autorul atacului care a avut loc, marti seara, in Strasbourg, cauzand moartea si ranirea mai multor persoane, are 29 de ani, s-ar fi nascut chiar in acest oras francez si se afla pe o lista de supraveghere a serviciilor de securitate.

Publicat:12.12.2018, 06:03

UPDATE 03:10: Pe reţele de socializare şi în presa locala au aparut imagini cu presupusul atacator. 600 de poliţişti au fost mobilizaţi sa îl gaseasca, conform BFM TV.


Potrivit unor surse citate de Le Figaro, autorul atacului ar fi fost identificat drept Cherif C., un barbat nascut în 1989, calificat de autoritaţi drept „un risc pentru securitate”.

BFM TV relateaza ca acesta le era cunoscut seviciilor de informaţii, numele lui aparând pe o „fişa S”. Aceasta este un document folosit de autoritaţi pentru a marca indivizii consideraţi o ameninţare serioasa la aresa securitaţii naţionale. Litera S avine de la „securitatea statului” şi este cel mai ridicat nivel de avertizare care se poate deschide pe numele unui atacator. Astfel, autoritaţile pot supraveghea, dar nu pot aresta indivizii vizaţi de astfel de alerte.

Chiar marţi dimineaţa, poliţia i-ar fi percheziţionat apartamentul, în legatura cu un jaf, potrivit unor surse citate de BFM TV. La locuinţa sa au fost gazite grenade. AP relateaza ca atacatorul avea cazier.

În 2011, el ar fi fost condamnat la 2 ani de închisoare, inclusiv 6 luni pentru agresiune cu arma, scrie DNA.fr. La acel moment, el ar fi ranit un adolescent de 16 ani, dupa ce l-a lovit cu o sticla, în urma unei dispute în centrul comercial Les Halles din Strasbourg.

Televiziunea mai relateaza şi ca acesta frecventa grupuri de islamişti radicalişti din Strasbourg.