Cadouri cu preturi ametitoare, cum ar fi cizme de zece mii de dolari sau stilouri de 29 de mii, sunt cumparate de bogatii lumii pentru a le pune sub brad, de Craciun. Unul dintre locurile in care gasesc asemenea cadouri este un magazin din California. Si chiar daca multi dintre cei care ajung acolo se multumesc doar cu admiratul vitrinelor, proprietarii spun ca se asteapta la vanzari mai mari fata de anul trecut.

Publicat:16.12.2017, 18:32

In acest cartier din Beverly Hills fiecare magazin vine cu oferte menite sa atraga atentia clientilor. De exemplu, aceste cizme din piele acoperite cu trei mii de cristale swarowski nu raman neobservate.

Au si un pret pe masura – zece mii de dolari. In alta parte, doamnele si domnisoarele asista la o mica prezentare de moda. Pentru o tinuta spectaculoasa de sarbatori, femeile pot opta pentru aceasta rochie de aproape sapte mii de dolari. Dar sunt si alte tinute la fel de luxoase,  care asteapta sa fie purtate. 

”Beverly Hills se asteapta la inca un an foarte bun. De obicei, sezonul sarbatorilor e cel mai puternic din punct de vedere al veniturilor, iar pentru magazine asta inseamna cresteri intre 10% si 20% de la un an la altul.”

 
Foarte apreciate, spun vanzatorii, sunt si aceste posete cu cristale swarowski, in forma de baloane cu aer cald sau ochelari de soare. Pretul se ridica la cinci mii de dolari. La capitolul bijuterii, se remarca acest inel cu un diamant galben de 14 carate, care costa 1,4 milioane de dolari. Directorii magazinelor spun ca pentru clienti fac si livrari la domiciliu.

Jonathan O'KEEFE, REPREZENTANT AL UNUI MAGAZIN: ”Avem un Mercedes Sprinter echipat cu seif, pentru transportul bijuteriilor. Putem livra o garderoba completa. Putem aduce o croitoreasa si un makeup artist acasa sau la hotelul dumneavoastra.”

 Un alt cadou ar putea fi acest stilou din aur de 18 carate, de 29 de mii de dolari, sau acesti ochelari de soare, care costa 11 mii de dolari.