Elvetia il intampina cu proteste pe Donald Trump. Liderul american urmeaza sa ajunga maine la Davos, unde a inceput Forumul Economic Mondial. Pana atunci insa, mii de oameni au manifestat in strada in mai multe orase, incercand astfel sa-i arate sefului american ca el nu este binevenit in tara lor.

Publicat:24.01.2018, 16:13


Cu lozinci impotriva presedintelui Trump si a Forumului Economic Mondial, un grup de protestatari a marsaluit pe strazile din Davos si a ajuns pana in apropierea Centrului de Congrese, unde are loc evenimentul.

Oamenii au fost indepartati de politisti, fara sa opuna rezistenta. Protestul a fost mai mult simbolic pentru ca manifestatiile sunt intrezise in oras, din cauza vremii. Demonstratii mai ample au avut loc insa la Zurich si in alte orase elvetiene.

”Protestam impotriva lui Trump, dar protestam, deasemenea, impotriva Forumului Economic Mondial. Acest eveniment este nedemocratic si nu este transparent. 99% din populatia lumii trebuie sa aiba posibilitatea de a decide asupra viitorului, ceea ce acum nu este posibil.”

Politia a retinut cateva persoane, care au vandalizat vitrinele magazinelor, in timpul protestelor. Donald Trump va ajunge maine la Davos, iar vineri, in ultima zi a forumului, va tine un discurs. Este pentru prima oara in 17 ani cand un presedinte american participa la acest eveniment.

Organizatorii au anuntat masuri sporite de securitate, avand in vedere ca la forum vin trei mii de participanti, dintre care 70 de sefi de state si de guverne. Acestia vor aborda mai multe probleme globale, precum modificarile climatice sau terorismul.