Emotionat pana la lacrimi, George Bush i-a adus un omagiu tatalui sau decedat, ex- presedintele George Bush Senior, la funeraliile care au avut loc la catedrala nationala din Washington. Toti fostii lideri americani in viata, inclusiv actualul presedinte, Donald Trump au participat la ceremonia religioasa. Sicriul a fost transportat ulterior in Texas, unde Bush Senior va fi inmormantat.

Publicat:06.12.2018, 16:25

La funeraliile de la catedrala nationala au participat presedintele Donald Trump, dar si predecesorii acestuia - Barack Obama, Bill Clinton si Jimmy Carter. Printre demnitarii straini prezenti s-au numarat cancelarul german Angela Merkel, printul Charles, mostenitorul coroanei britanice si regele Abdullah al II-lea al Iordaniei.

Dar si John Major, premierul britanic din timpul mandatului lui Bush Senior. George Walker Bush, si el fost sef de stat, i-a adus un omagiu tatalui sau, care a fost cel de-al 41-lea presedinte al Statelor Unite.

George BUSH JUNIOR, FOSTUL PRESEDINTE AL STATELOR UNITE:L-am auzit odata spunand: “ar trebui sa murim tineri, cat mai tarziu cu putinta”. Tatal meu stia cum e sa mori de tanar pentru ca a fost aproape de sfarsit, de doua ori. Cand era adolescent, o infectie cu stafilococ aproape ca i-a luat viata. Dupa cativa ani, era singur in Pacific, pe o pluta de salvare, rugandu-se sa fie salvat de camarazii lui inainte sa-l gaseasca inamicul. Dumnezeu i-a auzit rugaciunile. L-a intors de pe ultimul drum pentru ca avea alte planuri cu el.”

Discursul a fost emotionant...

George BUSH JUNIOR, FOSTUL PRESEDINTE AL STATELOR UNITE:Un om mare si nobil. Cel mai bun tata pe care un fiu sau fiica l-ar putea avea. Si in jalea noastra sa zambim un pic pentru ca stim ca tatal nostru o imbratiseaza pe Robin ( n.r. fiica decedata in 1953) si o tine din nou de mana pe mama.”

 La inceputul ceremoniei religioase, nepoatele fostului sef de stat, Lauren Bush si Ashley Walker Bush au citit pasaje din Biblie.

Jenna BUSH, NEPOATA FOSTULUI PRESEDINTE:Va voi darui apa ca un dar din izvorul apei datatoare de viata. Cuceritorii vor mosteni aceste lucruri, iar eu voi fi Dumnezeul lor.”

 Dupa slujba, sicriul cu trupul lui George Bush Senior a fost transportat, cu avionul, in Texas. Astazi are loc o noua ceremonie de adio, iar fostul presedinte va fi inmormantat la Biblioteca prezidentiala, unde isi va dormi somnul de veci alaturi de sotia sa, Barbara, care s-a stins in aprilie.