Furios pe imigrantii ilegali, presedintele Statelor Unite a anuntat ca va modifica legea imigratiei. Donald Trump a avertizat ca cererile de azil depuse de persoane care au incalcat prevederile legale vor fi respinse. Liderul american a mai sugerat ca militarii ar putea obtine dreptul de a impusca imigrantii care ii ataca cu pietre.

Publicat:02.11.2018, 11:24

Donald Trump le-a transmis miilor de migranti din America Centrala care inainteaza spre Statele Unite ca isi pierd timpul - saptamana viitoare va modifica legea imigratiei printr-un ordin special. 

Donald TRUMP, PRESEDINTELE SUA:Migrantii care vor sa solicite azil trebuie sa se prezinte la un punct de intrare in tara. Cei care aleg sa incalce regulile si intra ilegal, nu vor mai primi automat drept de sedere in tara noastra.”

 Presedintele a declarat recent, fara a oferi dovezi, ca in caravana migrantilor se afla oameni periculosi, sositi din Orientul Mijlociu. Apoi a anuntat ca va trimite la granita 15 mii de soldati. Jurnalistii l-au intrebat daca militarii vor avea voie sa deschida focul. 

Donald TRUMP, PRESEDINTELE SUA:Oricine va arunca cu pietre, cum au facut in Mexic... Vom considera ca o piatra e la fel de periculoasa ca o arma de foc.”

 In cadrul campaniei prezidentiale din 2016, Donald Trump a promis ca va construi un zid la granita dintre Statele Unite si Mexic, precizand ca toate costurile vor fi suportate de autoritatile mexicane. Autoritatile statului vecin, insa, au spus ca nu vor plati nimic pentru zidul de la frontiera. Constructia acestuia a inceput totusi acum cateva luni.