Cel putin 37 de persoane au murit, iar alte 40 sunt date disparute, in Vietnam, ca urmare a unor inundatii si alunecari de teren, cauzate de ploile din nordul si centrul tarii.

Publicat:12.10.2017, 09:09

Potrivit Guvernului, citat de agenţiile de presa internaţionale, alte 21 de persoane au fost ranite. Peste 8.000 de hectare de pamânt pe care se cultiva orez au fost inundate şi peste 40.000 de animale au fost ucise sau luate de ape, conform sursei citate, informeaza Agerpres.

„Ne mobilizam toate forţele pentru a-i cauta pe disparuţi”, a declarat un responsabil al serviciilor de salvare. Sute de militari participa joi la operaţiunile de salvare.

Provincia Hoa Binh, din nordul ţarii, este cea mai dur lovita de ploile torenţiale care cad de la începutul saptamânii, cu un bilanţ de 11 morţi şi 21 de disparuţi.

Printre victime, un jurnalist al agenţiei de stat VNA, care şi-a pierdut viaţa dupa ce un râu în creştere a distrus un pod.

Vietnamul este lovit de circa zece furtuni sau taifunuri în fiecare an. Potrivit cifrelor oficiale, aproape 170 de persoane au murit sau au disparut în urma intemperiilor de acest gen de la începutul anului.

La jumatatea lui septembrie, trecerea devastatoare a unuia dintre cele puternice din ultimii ani, Doksurin, a devastat centrul ţarii, provocând moartea a 11 persoane.

Furtunile se produc în principal în mai şi octombrie, în timpul musonului, iar partea centrala a acestui stat din Asia de Sud-Est este lovita cel mai frecvent. Anul trecut, 235 de persoane au murit în catastrofe naturale.

Sursa: Agerpres