Cel putin 105 detinuti au evadat luni dimineata dintr-o inchisoare din nord-estul Braziliei, au relatat autoritatile si media locale citate de dpa si AFP.

Publicat:11.09.2018, 06:17

Totusi, 41 dintre detinuti au fost capturati la scurt timp dupa ce au reusit sa fuga din centrul de detentie de înalta securitate Romeu Goncalves Abrantes, din orasul Joao Pessoa, statul Paraiba, unul din cele mai sarace din Brazilia.

Fugarii au fost ajutati de persoane din exterior, care au aruncat în aer poarta închisorii, a indicat cotidianul Folha de Sao Paulo. Potrivit portalului de stiri G1, complicii din exterior au urmarit sa elibereze patru detinuti condamnati pentru jafuri asupra unor vehicule care transportau bani si asupra unor functionari bancari.

Administratia penitenciara din Paraiba (Seap) a explicat într-un comunicat ca, la scurt timp dupa miezul noptii de duminica spre luni, circa 20 de atacatori puternic înarmati au descins în fata închisorii la bordul a patru vehicule si au fortat intrarea, dupa un schimb de focuri cu intendentii si politistii.

Fugarii au împuscat în cap un ofiter de politie, care se afla în stare grava.

Evadarile si revoltele sunt la ordinea zilei în închisorile suprapopulate ale Braziliei, care gazduiesc peste 726.000 de detinuti, adica aproximativ dublul capacitatii si o cifra care asaza statul latino-american pe locul al treilea în lume ca populatie penitenciara. Închisoarea Romeu Goncalves Abrantes a fost proiectata pentru 654 de persoane si gazduia, în momentul evadarii, 680 de detinuti.

Sursa: Agerpres