Ministrul delegat pentru IMM-uri si Turism din Guvernul britanic a demisionat, in urma unui scandal sexual, dupa au fost scoase la iveala mai multe mesaje socante, cu tenta sexuala, pe care i le-a trimis unei barmanite si prietenei sale.

Publicat:15.07.2018, 17:17

Se presupune ca fostul ministru Andrew Griffiths, membru al Partidului Conservator, i-ar fi cerut în mod repetat atât femeii în vârsta de 28 de ani, cât si prietenei sale, sa i se adreseze cu un apelativ cu tenta sexuala, pe parcursul a trei saptamâni, conform Metro

Britanicul, în vârsta de 47 de ani, care este casatorit, i-ar fi sugerat barmanitei ca vrea sa închirieze un apartament pentru a se întâlni cu ea ca sa întretina relatii intime. De asemenea, el i-a trimis 700 de lire sterline.

Acest scandal a fost dezvaluit de catre Sunday Mirror, care a facut publice mesajele trimise de Griffiths lui Imogen Treharne. Într-unul dintre mesaje, barbatul i-ar fi cerut sa renunte “la lenjeria intima si sutien”. Se presupune ca ministrul le-ar fi informat pe cele doua femei ca “ar vrea sa închirieze un apartament” si apoi le-a complimentat.

Imogen Treharne le-a declarat celor de la Sunday Mirror ca l-a întâlnit pe Griffiths în mediul online si sustine ca britanicul a discutat cu ea doar “despre relatii intime”.

Într-un comunicat, Andrew Griffiths a precizat ca se simte “sincer rusinat” si ca va cauta ajutor specializat pentru a îsi controla actiunile. De asemenea, le-a cerut scuze “tuturor celor care au avut încredere în el” şi i-a dezamagit.

“Nu vreau sa îmi justific comportamentul, de aceea voi apela la ajutorul specializat pentru a ma asigura ca astfel de incidente nu vor mai avea loc vreodata”, a spus acesta.