Moment jenant in timpul funeraliilor de stat, care au avut loc la catedrala nationala din Washington, dedicate fostului presedinte american George Bush Sr. Hillary Clinton l-a ignorant complet pe Donald Trump care s-a asezat la doua scaune distanta.

Publicat:06.12.2018, 13:24Pe toata durata ceremoniei, fosta contracandidata a lui Trump a privit înainte, ignorându-l complet pe seful administratiei de la Casa Alba, scrie Daily Mail.

Imediat dupa ce si-au ocupat locurile, Donald Trump a dat mâna doar cu sotii Obama, ignorânu-l pe Bill Clinton, în timp ce Prima Doamna a respectat eticheta si i-a salutat pe toti cei prezenti.

Printre demnitarii straini prezenti s-au numarat cancelarul german Angela Merkel, printul Charles, mostenitorul coroanei britanice si regele Abdullah al II-lea al Iordaniei. Dar si John Major, premierul britanic din timpul mandatului lui Bush Senior.

George Walker Bush, si el fost sef de stat, i-a adus un emotionant omagiu celui care a fost tatal lui si al 41-lea presedinte al Statelor Unite.

George Bush Jr. “L-am auzit odata spunând: “ar trebui sa murim tineri, cât mai târziu cu putinta.Tatal meu stia cum e sa mori de tânar pentru ca a fost aproape de sfârsit, de doua ori. Când era adolescent, o infectie cu stafilococ aproape ca i-a luat viata.


Dupa câtiva ani, era singur în Pacific, pe o pluta de salvare, rugându-se sa fie salvat de camarazii lui înainte sa-l gaseasca inamicul. Dumnezeu i-a auzit rugaciunile. L-a întors de pe ultimul drum pentri ca avea alte planuri cu el.

Dupa slujba, sicriul cu trupul lui George Bush Senior a fost transportat, cu avionul, în Texas. Joi are loc o noua ceremonie de adio, iar fostul presedinte va fi înmormântat la Biblioteca prezidentiala, unde îsi va dormis somnul de veci alaturi de sotia sa, Barbara, care s-a stins în aprilie.

Sursa: Daily Mail