Confruntari violente au avut loc la Paris, in apropierea salii unde avea loc o intalnire electorala a candidatei de extrema dreapta, Marine LePen.

Publicat:18.04.2017, 17:37

Zeci de manifestanti s-au ciocnit cu sutele de politisti prezenti in apropierea complexului Zenith, din estul capitalei, unde candidata sustinea un discurs in fata simpatizantilor. Protestatarii au aruncat cu pietre si bucati de lemn catre fortele de ordine, care au raspuns cu gaze lacrimogene.

Ciocnirile vin cu numai o saptamana ramasa pana la primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale. Cele mai recente sondaje arata ca in turul doi se vor califica Emmanuel Macron si Marine Le Pen, despartiti de numai un procent in intentiile de vot.

marine le pen

Marine Le Pen promite ca va suspenda inclusiv imigratia legala in Franta

Presedinta Frontului National, Marine Le Pen, a promis la miting ca va suspenda temporar toata imigratia legala, precizand ca vrea sa opreasca ”situatia nebuneasca si incontrolabila” din Franta, transmite BBC News.

"Voi decide cu privire la o interdictie temporara pentru toata imigratia legala, care va pune capat acestei situatii nebunesti si incontrolabile in care ne-am prabusit", a declarat candidate Frontului National la un miting de campanie din Paris.

Ulterior, aceasta va introduce o serie de limitari ”mai drastice, rezonabile, umane si usor de gestionat” cu privire la imigratia din Franta.

Jurnalistii Liberation au condamnat ”cel mai dur discurs al campaniei”, care are drept scop satisfacerea sustinatorilor Frontului National.

Un numar de 11 candidati s-au inscris in primul tur al alegerilor prezidentiale, iar pana la o treime din alegatorii francezi se arata indecisi, fiind vorba de cel mai imprevizibil scrutin din ultimele decenii.

Intre timp, sondajele de opinie o arata pe candidata de extrema-dreapta umar la umar cu Emmanuel Macron in primul tur al alegerilor prezidentiale din Franta.

Macron si-a avertizat alegatorii ca un vot pentru reprezentantul extremei-stangi va transforma Franta in Cuba, dar fara zilele insorite din Caraibe.

Marine Le Pen si Emmanuel Macron au cele mai mari sanse pentru a promova in al doilea tur al alegerilor, dar prezidentiabilul extremei-stangi reprezinta o amenintare din ce in ce mai mare pentru candidatul En Marche.