Barack Obama a sustinut un discurs miercuri, cu privire la castigarea alegerilor de catre Donald Trump.

Publicat:09.11.2016, 19:31

Obama a precizat ca a vorbit la telefon cu "presedintele-ales Trump" la ora locala 3:30, afirmand ca desi exista diferente intre ei, Presedintia si Vice-Presedintia sunt mult mai importante decat orice.

"Nu este un secret ca intre presedintele-ales si mine sunt cateva diferente semnificative. Insa amintiti-va ca in urma cu 8 ani, eu si cu presedintele Bush am avut de asemenea neintelegeri. Ne concentram toti pe succesul sau acum, transferul pacifist de putere este unul dintre caracteristicile democratiei", a afirmat Obama, conform The Guardian.

In ceea ce o priveste pe Hillary Clinton, Obama a spus: "Sunt mandru de ea, multi americani o privesc cu admiratie. Candidatura si nominalizarea ei au fost istorice. Toata lumea este trista atunci cand cei din echipa pierd, dar a doua zi trebuie sa ne amintim ca suntem toti o echipa, suntem patrioti intai."

"Ne lingem ranile, ne aranjam, intram din nou in arena, mergem mai departe. Prezumtia de buna credinta este esentiata pentru o democratie vibranta. In acest fel am ajuns atat de departe", a mai spus Obama.