Regele Mihai a fost comemorat astazi in Parlamentul Romaniei. Camera Deputatilor si Senatul s-au reunit, intr-o sedinta solemna comuna la care au fost prezenti presedintele Klaus Iohannis, principesa Margareta, custodele Coroanei regale, si patriarhul Daniel. Au participat parlamentari si ministri din Republica Moldova.

Publicat:11.12.2017, 16:58

Dupa intonarea imnului Romaniei s-a tinut un moment de reculegere in memoria Regelui. Ulterior a fost difuzat discursul Regelui Mihai adresat Parlamentului Romaniei In data de 25 octombrie 2011. Au urmat discurcuri ale presedintelui, premierului si a altor oficiali romani.

Klaus IOHANNIS, PRESEDINTELE ROMANIEI: “E datoria noastra sa aparam mostenirea regelui Mihai. Avem datoria sa asiguram o Romanie stabila, demna si respectata in lume, prospera si puternica, cu un stat de drept solid, o Romanie in care viata publica sa fie dominata de responsabilitate, decenta si competenta, o Romanie mai puternica si mai unita pe care suntem cu totii chemati sa o desavarsim.” 

 Principesa MARGARETA, FIICA REGELUI MIHAI: “Dragi romani, la fel ca si dumneavoastra, am pierdut un tata. Bunatatea tatalui meu a invins toate nedreptatile secolului trecut.Chiar atunci cand a fost departe de tara, romanii l-au privit ca pe un far luminos."

 Sicriul cu corpul neinsufletit al regelui Mihai a fost depus astazi la Biserica Ortodoxa din Lausanne. Acesta a fost adus de la resedinta din Aubonne unde s-a stins Majestatea Sa. Romani stabiliti in strainatate au venit sa-si ia ramas bun de la Regele Mihai.

Pe data de 13 decembrie, sicriul cu corpul neinsufletit al Regelui Mihai va ajunge in Romania, iar sambata, ultimul monarh al Romaniei va fi inmormantat la Curtea de Arges. Isi va dormi somnul de veci alaturi de sotia sa, Regina Ana.

Printul Charles al Marii Britanii, nepot al Regelui Mihai, va fi prezent sambata la funeraliile fostului suveran. De asemenea, si membri ai Casei Regale din Spania, inrudita cu familia regala a Romaniei, vor participa la slujba de inmormantare.