Sub un strat de zapada de cativa centimetri, in regiunea rusa Ekaterenburg a fost cosit gazonul. Cativa angajati ai Serviciului rus pentru Situatii Exceptionale de acolo au fost surprinsi cum tund iarba, care abia de se vede de sub stratul de zapada. Reprezentantii institutiei au declarat ca lucrarile s-au desfasurat conform unui plan presabilit, desi presa rusa a scris ca astfel, autoritatile s-au pregatit de o vizita oficiala.

Publicat:01.11.2018, 17:11


Angajatii serviciului rus pentru situatii exceptionale din orasul Ekaterinburg, au fost trimis astazi intr-o localitate din regiune pentru a cosi iarba. Nu a contat ca pe ea s-a asternut un strat de zapada, asa ca inarmati cu instrumentele necesare, acestia si-au dus misiunea pana la bun sfarsit.

Presa rusa a scris ca lucrarile au fost programate pentru vizita unei delegatii oficiale. Serviciul de presa al Serviciului pentru Situatii Exceptionale a negat insa informatiile, explicand ca este vorba de o simpla curatare a teritoriului, iar sarcinile a fost efectuate conform planului.

Incidente similare suprinse inainte de vizitele oficiale au mai fost surprinse in Rusia. In 2011, inaintea vizitei presedintelui rus Vladimir Putin, pamantul din orasul Saransk a fost vopsit in culoare verde, iar un an mai tarziu, autoritatile din orasul Tambov, s-au pregatit de vizita lui Putin asternand zapada artificiala in curtile de blocuri din oras.