Sute de mii de luminite impanzesc Japonia in ajunul sarbatorilor de iarna. Instalatiile, una mai spectaculoasa ca alta, vor lumina intreaga tara, timp de aproape trei luni. Scopul e sa ridice moralul oamenilor, dar si sa ajute afacerile locale.

Publicat:20.12.2018, 14:07


Unul dintre cele mai ample show-uri de lumini din Tokyo e “Starlight Garden”. Instalatia cu tema “Spatiul ceresc” consta in doua sute de mii de leduri, o suta de baloane luminoase si gheata uscata sau carbonica. Luminile clipesc si isi schimba culoarea in ritmul muzicii, aleasa pentru a se potrivi cu tema. Ca atmosfera sa fie completa, zilnic sunt eliberate 450 de mii de baloane de sapun.

Un mare centru comercial pregateste in fiecare iarna cate un show inspirat din universul Disney. Anul acesta e inspirat din filmele “Tangled” si “Frozen” si combina muzica, lumini si ceata artificiala. 250 de mii de leduri contureaza numeroase turnuri  care inconjoara o piesa centrala care seamana cu un brad.

Iar in unul dintre cele mai elegante cartiere comerciale din Tokyo, 150 de copaci de o parte si de alta a strazii, au fost impodobiti cu 900 de mii de leduri. Cei care lucreaza in zona spun ca o schimba complet si ii dau un aer festiv.

Anul acesta a aparut inca o noutate: un autobuz care ofera plimbari gratuite pe strada astfel iluminata. La bord canta muzica sincronizata cu luminitele din copaci. Ca sa treaca mai usor iarna, japonezii pastreaza luminitele pana in februarie.