Donald Trump a indemnat-o pe Theresa May sa dea in judecata Uniunea Europeana pentru Brexit si sa nu negocieze cu Bruxelles-ul. Este o sugestie brutala, a marturisit premierul britanic, la un show televizat. Dupa intalnirea celor doi, presa occidentala este in asteptarea unei alte intrevederi. Maine, Trump se va intalnit cu Putin, la Helsinki.

Publicat:15.07.2018, 09:40

Donald TRUMP, PRESEDINTE SUA: “I-am facut o sugestie. As putea sa inteleg de ce premierul a numit-o destul de dura.“ 

 Declaratia facuta de Trump, in urma intalnirii cu Theresa May, a fost discutata pe larg de presa straina. Jurnalistii s-au tot intrebat despre ce sugestie ar fi vorba.

"Toata tara vrea sa stie despre ce sugestie dura este vorba.- Mi-a zis sa dau in judecata UE. - Sa dati in judecata?- Da. Sa nu negociez.“ 

 Declaratiile au ajuns pe primele pagini din ziare si au devenit tinta glumelor pe internet. Totusi, premierul britanic, Theresa May a spus ca sfatul lui Trump este brutal si ca va opta pentru negocieri cu Bruxelles-ul. Vizita presedintelui american in marea Britanie a fost marcata si de un alt moment.

Dupa intalniri tensionate, Trump a mers la resedinta lui din Scotia, cumparata acum 4 ani cu 60 de milioane de dolari, pentru a juca golf. Un activist a reusit sa patrunta pe teritoriul locuinte cu o parasuta si a fost surprins de camerele jurnalistilor. Barbatul, insa, a reusit sa fuga, inainte de a fi prins de politisti. Diseara, Trump va pleca la Helsinki, unde il va intalni pe Vladimir Putin.

Expertii se asteapta ca cei doi sa dicute despre implicarea rusilor in alegerile prezidentiale din SUA, pe care le-a castigat Trump. Mai ales, dupa ce recent 12 angajati ai Serviciului de Informatii din Rusia au fost inculpati pentru piratarea calculatoarelor Partidului Democrat, chiar inaintea scrutinului. Trump a numit ancheta corupta.

Donald TRUMP, PRESEDINTE SUA: "Eu cred ca dauneaza mult tarii noastre si relatiei cu Rusia.“ 

 Kremlinul a anuntat ca se asteapta ca va fi abordat subiectul armamentului nuclear si conflictului din Siria.