A fost panica azi noaptea in statiunile grecesti si turcesti din zona Marii Egee, din cauza unui cutremur cu magnitudinea de 6,7. Doi turisti, un turc si un suedez, au murit pe insula Kos, dupa ce tavanul barului in care se aflau s-a prabusit. Seismul s-a resimtit puternic si in Bodrum. In jur de 200 de persoane au fost ranite, iar Ministerul de Externe de la Chisinau spune ca printre ele nu sunt moldoveni.

Publicat:21.07.2017, 14:04


Cand au simtit ca li se misca pamantul sub picioare, acesti oameni au inceput sa fuga ingroziti. Desi era trecuta de ora unu si jumatate noaptea, multi localnici si turisti se aflau in localuri, unii insotiti de bebelusi in carucioare. Pe strazi s-a instalat panica, mai ales cand oamenii au vazut ca seismul a provocat un mic val tsunami.

Epicentrul seismului a fost localizat la o adancime mica, la numai 10 kilometri, intre insula elena Kos si statitiunea turceasca Bodrum. Mai multe camere de supraveghere au surprins momentul cand pamantul este zguduit.

Dimineata, centrul vechi al insulei Kos arata ca dupa explozii, cu pietre si sticle imprastiate pe strazi. Numeroase cladiri au fost avariate, iar pe strazi au aparut fisuri.

E trist sa aud cât de multi au fost raniti, multi tineri, unii veniti poate în prima lor vacanta.”

In insula elena, doi turisti au murit. Alte cateva persoane au suferit traumatisme. Autoritatile au trimis elicoptere pentru a-i transporta la spital pe cei raniti grav. Cutremurul i-a scos in strada pe localnici si turistii din ambele regiuni.

Multi nu au avut curajul sa stea in camere asa ca au petrecut restul noptii sub cerul liber. Au dormit pe sezlonguri, in hamace, ori direct pe jos, inveliti cu paturi. Din cauza seismului, doua zboruri care ar fi trebuit sa plece de la Atena spre Kos au fost anulate, iar cursele de feribot au fost suspendate.