Un raton a tinut cu sufletul la gura localnicii unui oras american. Animalul a escaladat o cladire de birouri cu 25 de etaje. Un jurnalist l-a observat si a alertat autoritatile. Abia cand a ajuns pe acoperis acesta a fost prins, iar ulterior eliberat.

Publicat:14.06.2018, 15:36

“- Se misca. O Doamne, cred ca o sa am un stop cardiac!”

Zeci de persoane s-au adunat langa cladirea unde s-a intamplat totul, iar televiziunile americane au transmis in direct ascensiunea micutului animal care a durat mai bine de 20 de ore. Un jurnalist american l-a observat pe raton escaladand imobilul. Ingrijorat de siguranta acestuia, barbatul a chemat serviciile specializate pentru a-l salva.

Tim NELSON, JURNALIST: “Cineva din angajati a iesit cu o matura si a incercat sa-l ajute, crezand ca el va cobora cu ajutorul acesteia.”

 Nu a fost sa fie insa, ratonul s-a speriat si a inceput sa urce si mai sus. Animalul nu s-a dat batut, iar dupa cateva ore a ajuns aproape de acoperisul edificiului imens. Istovit, acesta a tras si un pui de somn pe unul dintre pervazurile geamurilor cladirii.

Nici atunci echipele de interventie nu au putut sa-l salveze, asa cum animalul s-ar fi speriat si exista riscul sa cada de la inaltime. Abia a doua zi dimineata, ratonul a ajuns pe acoperis, iar acolo a fost prins. Dupa ce l-au hranit, cei care l-au salvat l-au eliberat in mediul in care ratonii sunt obisnuiti sa traiasca. Ratonul este un mamifer carnivor din America si este cunoscut pentru abilitatile sale de a se catara pe orice.