Regizorul Michael Moore a dezvaluit, duminica, intr-un mesaj publicat pe Instagram ca echipa sa de filmare l-a surprins, in februarie 2017, la o manifestatie pe care Trump a sustinut-o in Melbourne, Florida, pe Cesar Sayoc.

Publicat:29.10.2018, 09:30

Cesar Sayoc a fost identificat drept cel care a trimis 14 bombe artizanale unor opozanti democrati ai presedintelui american, facând parte din multime si având un baner anti-CNN, scrie The Hollywood Reporter, citat de news.ro.

Desi cele trei minute si 38 de secunde de material brut nu au fost cuprinse în filmul lui Moore de atunci “Fahrenheit 11/9”, regizorul a publicat duminica videoclipul pe YouTube “doar pentru a va arata un moment al actiunii sale”.

În mesajul publicat pe Instagram, Moore explica cum a trimis o echipa, formata din producatorul Basel Hamden si colaboratorul sau Eric Weinrib, la manifestatia care a avut loc la o luna dupa învestirea lui Trump, nu pentru a-l filma pe Trump, ci pentru a surprinde imagini cu multimea pe care el o atrage.

În timp ce camera de filmat se roteste deasupra multimii care striga injurii la adresa mass-media, Sayoc, care tine în mâna un baner anti-CNN, este surprins pentru scurt timp de patru ori. “Daca opriti filmarea pe imaginea cu el, veti vedea ceva profund”, a scris Moore, “teama în ochii lui”.

Cesar Sayoc a fost pus sub acuzare la nivel federal pentru cinci infractiuni, printre care transportarea interstatala si trimiterea ilegala a unor dispozitive explozive, amenintarea unui fost presedinte, amenintari prin comunicare de amenintari si atacarea unor ofiteri federali.

Sayoc s-a nascut în Brooklyn, New York si este înregistrat ca membru al Partidului Republican, el facându-si publice viziunile politice pe retelele sociale, criticând democratii, musulmanii si liberalii.

Sayoc are 56 de ani si lucreaza part-time la un magazin alimentar, livreaza pizza si a fost în trecut chiar si stripper.

Sayoc are un cazier si antecedente judiciare vechi în Florida, potrivit unor documente judiciare si altor documente publice, potrivit carora a fost condamnat dupa ce a fost gasit vonovat de furt, inclusiv de furt de bunuri personale, infractiuni rutiere, iar în 2002 de proferarea unor amenintari de a ”arunca, plasa, arunca sau descarca orice dispozitiv distrugator”.