Visul gospodinelor - un bucatar care nu oboseste niciodata, gateste gustos si in liniste. Un astfel de "masterchef" a aparut intr-un restaurant din Londra. Este vorba despre un robot inteligent care poate prepara bucate non-stop.

Publicat:11.10.2016, 11:51


Iata-l pe robotul Moley in actiune. Prepara o supa crema de crab, dupa reteta castigatorului unui faimos concurs culinar din Marea Britanie. Robotul, care se afla deocamdata in probe, are doua brate si o multime de senzori.

Mark OLEYNIK, INVENTATORUL ROBOTULUI ”Nimeni nu întelege ca este posibil sa construiesti o masina, care, în general, sa poata gati orice fel de mâncare din lume. Parea imposibil înainte de a inventa aceasta bucatarie. Acum e posibil.”

Ingredientele trebuie pregatite din timp si plasate in locul corect, astfel incat bratele robotice sa stie ce apuca. Crema de crab, cu rosii si putin usturoi a fost gata in 25 de minute.VOXtr pentru tr”Perfect asezonat, nu prea sarat, exact pe gustul meu. Si textura e buna. Tocmai am gustat dintr-o excelenta supa-crema de crab.”

Mark OLEYNIK, INVENTATORUL ROBOTULUI ”În viitor, va putea sa gateasca orice, fara nicio limitare. Desigur, va dura ceva pâna va învata sa prepare retetele mai complicate.”

Primul model al acestui robot bucatar ar putea fi pus in vanzare la anul viitor.