Vladimir Putin va candida ca independent la alegerile prezidentiale de anul viitor. Anuntul l-a facut astazi in timpul conferintei maraton sustinuta in fata a peste 1600 de jurnalisti. Cat despre rivali, Putin spune ca nu vede niciun candidat bun din partea opozitiei. La intalnirea cu presa, liderul rus a fost intrebat si despre relatiile cu Statele Unite, ce crede despre Mihail Saakasvili, dar si despre alte probleme de interes national.

Publicat:14.12.2017, 14:19


Vladimir PUTIN, PRESEDINTELE FEDERATIEI RUSE: ”Va fi o auto-nominalizare. Desigur ca sper sa primesc sustinerea acelor forte politice care impartasesc opinia mea asupra dezvoltarii tarii si au incredere in mine. Astept un sprijin la scara larga din partea cetatenilor rusi.”

 Continuand cu tema alegerilor prezidentiale de anul viitor, Vladimir Putin a spus ca opozitia nu are un candidat puternic pentru o concurenta reala, care sa prezinte un program credibil in fata cetatenilor.

Vladimir PUTIN, PRESEDINTELE FEDERATIEI RUSE: ”Doar nu o sa-mi educ eu singur un concurent.”

 Prezenta la conferinta, Ksenia Sobciak, care de asemenea a anuntat ca vrea sa candideze la prezidentiale, l-a intrebat pe presedinte daca se teme de concurenta.

Ksenia SOBCIAK, JURNALISTA: ”La noi candidatii din opozitie sau nu sunt lasati sa participe la alegeri, sau li se creeaza o serie de probleme, simt si eu acest lucru. Oamenii inteleg ca sa fii opozant in tara noastra inseamna ca ori vei fi ucis, ori vei fi inchis. De ce se intampla acest lucru?”

 Vladimir PUTIN, PRESEDINTELE FEDERATIEI RUSE: ”Opozitia trebuie sa vina cu un program clar si pozitiv. Dumneavoastra aveti  sloganul “Impotriva tuturor”. Este acesta un program de actiune pozitiv?”

 De la alegeri s-a trecut la politica externa. Intrebat de catre un jurnalist ucrainean ce crede despre situatia creata in jurul lui Mihail Saakasvili, Vladimir Putin s-a aratat nedumerit.

Vladimir PUTIN, PRESEDINTELE FEDERATIEI RUSE: ”Ceea ce face Saakasvili este un scuipat in fata poporului georgian si ucrainean. Cum voi rabdati acest lucru? Mi-e mila sa vad asta.”

 Cat despre conflictul din estul Ucrainei, Putin a negat ca Rusia se implica.

Vladimir PUTIN, PRESEDINTELE FEDERATIEI RUSE: ”Pe teritoriul Donbasului nu exista militari rusi. Dar, acolo intr-adevar au fost formate anumite formatiuni militare, care pot raspunde la orice actiuni de amploare impotriva Donbasului.” 

 Si-a incheiat gandul spunand ca in curand, relatiile dintre Rusia si Ucraina vor fi ca pe vremuri.

Vladimir PUTIN, PRESEDINTELE FEDERATIEI RUSE: ”Sunt sigur ca vom trece de aceasta perioada.”

 Acreditati la conferinta, jurnalistii americani l-au intrebat pe presedintele rus despre presupusa implicare a Moscovei in alegerile prezidentiale de anul trecut din SUA. Putin a negat acuzatiile.

Vladimir PUTIN, PRESEDINTELE FEDERATIEI RUSE: ”Toate acestea au fost invetate de oameni care se afla in opozitie cu Trump pentru a-i delegitima munca.”

 Ce tine de problemele de interes national, in pragul alegerilor, Vladimir Putin a promis ca se va ocupa de toate. La conferinta din acest an au fost prezenti 1640 de jurnalisti.

In incercarea de a atrage atentia presedintelui, multi au tinut in maini pancarte cu inscriptii mai deocheate. Vladimir Putin s-a aratat interesant de una dintre ele, pe care scria – Putin babai.

”Aici este scris Putin, babai. Este in limba tatara si se traduce - bunicul Putin. Asa va numesc copiii.”

Incadin 2011, Vladimir Putin a creat o traditie de a se intalni cu presa la sfarsit de an. De obicei evenimentul dureaza mai multe ore si se incheie atunci cand decide liderul rus.