Vladimir Putin i-a vizitat pe soldatii care desfasoara in aceste zile cel mai amplu exercitiu militar organizat vreodata in Extremul Orient rus. Liderul de la Kremlin a urmarit cateva manevre si a tinut un discurs in fata soldatilor. Le-a spus acestora ca Rusia iubeste pacea si ca nu are planuri agresive.

Publicat:13.09.2018, 17:00

Vladimir PUTIN, PRESEDINTELE RUSIEI:Vreau sa-mi exprim deosebita recunostinta militarilor Republicii Populare Chineze si Mongoliei. Fratia noastra militara are traditii vechi si durabile.

Liderul de la Kremlin a asistat la manevrele militare alaturi de ministrul Apararii si seful statului major general. In Orientul indepartat al Rusiei a fost incheiata faza principala a exercitiilor militare “Vostok-2018”.

Potrivit ministerului rus al Apararii, trupele din regiunea estica si centrala, inclusiv cele din China si Mongolia, au dezvoltat actiuni de respingere, iar ulterior de contraofensiva.Operatiunea a implicat peste 30 de tancuri si aproape 90 de masini de lupta, care au fost insotite din aer de 50 de elicoptere.

Manevrele militare numite Vostok-2018 au loc in Orientul indepartat al Rusiei in perioada 11-17 septembrie. NATO a declarat ca prin aceste exercitii Rusia se pregateste pentru un amplu razboi.