De la New York pana in New Delhi, zeci de mii de oameni au practicat astazi yoga. Exercitiile in aer liber le-au adus liniste in suflet, spun participantii, care au marcat astfel Ziua Internationala a Practicii Yoga.

Publicat:21.06.2016, 11:35

Mii de oameni din tarile asiatice si-au inceput dimineata practicand yoga. Cel mai mare exercitiu in masa s-a dat intr-un parc din New Delhi, capitala Indiei. Oamenii au meditat si au uitat de probleme. 


Yoga este foarte importanta pentru noi, pentru meditatie, pentru rezistenta. Ne putem elibera de dureri când practicam yoga. Este o terapie naturala.”

 
In mijlocul multimii s-a aflat si premierul indian, care a demonstrat ca se descurca bine.

Narenda MODI, PREMIERUL INDIAN: ”Acesta nu este un ritual religios. Yoga îti da putere sa-ti calmezi mintea.”

Si in Sri Lanka sau Coreea de Sud locurile publice au devenit sala de sport unde s-a exersat. Ziua Internationala a Practicii Yoga a fost marcata si in alt colt al lumii. La New York, sute de oameni au meditat...chiar pe strazi.


Evenimentul este abia la a doua editie, dar a strans un numar impresionant de participanti. In 2014, peste 130 de state membre ale ONU au adoptat o rezolutie care spune ca pe data de 21 iunie este marcata Ziua Internationala Yoga.