Liga Tineretului Rus a continuat astazi actiunea Panglica Sfantul Gheorghe. Zeci de reprezentanti ai ligii au impartit panglici negru oranj trecatorilor. Punctul culminant al actiunii a fost expunerea in centrul capitalei a unei panglici cu lungimea record de 365 metri. Activistii ligii au marcat astfel victoria asupra fascismului, care este sarbatorita oficial pe 9 mai.

Publicat:04.05.2011, 17:03

In maiouri albe si cu chipiuri verzi, ca cele ale soldatilor sovietici, zeci de tineri din liga ruseasca si-au dat intilnire astazi in scuarul Catedralei din Chisinau. Acestia au imapartit panglici ale Sf. Gheorghe pentru trecatori, indemnandu-i sa si le prinda la piept. Dupa ce au deschis o carte in memoria veteranilor, acestia au expus o panglica uriasa negru si oranj pe care au intins-o de la str. Puskin pana la Banulescu Bodoni. Aceasta are o lungime de 365 metri si reprezinta victoria asupra fascismului sarbatorita pe 9 mai.

Multi dintre trecatori s-au aratat nedumeriti in legatura cu aceasta campanie, in timp ce altii chiar si-au aratat nemultumirea fata de astfel de manifestatii.

In ceea ce priveste bugetul acestei campanii, liderul ligii a afirmat ca totul s-a facut din buzunarul reprezentantilor acesteia.

Actiunea "Sfantul Gheorghe" a fost initiata pentru prima data in urma cu cinci ani in Rusia, raspandindu-se apoi si in alte tari ale  CSI. Liga Tineretului rus a pregatit in acest an 150 de mii de panglici, dublu fata de anul trecut, care vor fi impartite pana la 9 mai in toata tara.