Republica Moldova si Romania au initiat negocierile pentru semnarea unui acord interguvernamental care prevede ca cetatenii din ambele state vor putea vorbi la telefon fara a achita tarifele de roaming, transmite IPN cu referire la un proiect aprobat in sedinta Guvernului.

Publicat:15.11.2018, 09:22

„Din punctul meu de vedere, este un pas important si logic care se încadreaza în sirul altor actiuni care ne apropie de România, precum: interconectarea pe gaze naturale, interconexiunea pe energie electrica, conexiunea în domeniul educational si cel cultural. Asta nu înseamna altceva decât o legatura mai strânsa între statele noastre”, a spus Pavel Filip.

Odata cu intrarea în vigoare a acordului, cetatenii din ambele tari, care calatoresc ocazional în statul vecin, vor avea acces la serviciile de roaming pentru apeluri si SMS la tarife nationale, iar tariful pentru navigarea pe internet va fi micsorat etapizat pâna în anul 2022, conform procedurilor stabilite la nivel european.

„Chiar astazi am avut o discutie cu prim-ministrul României, dna Dancila si ea îsi doreste acelasi lucru. Poate reusim chiar în sedinta comuna a Guvernelor din Republica Moldova si România, care urmeaza sa aiba loc pe data de 22 noiembrie la Bucuresti, sa semnam acest acord”, a precizat premierul Pavel Filip în sedinta de miercuri, 14 noiembrie, a Guvernului Republicii Moldova.