Inca un taxi pentru persoanele in scaune cu rotile a fost pus in circulatie in capitala. O companie de la noi a cumparat din Romania un vehicul special amenajat, care detine si un certificat de la o firma specializata. Cei cu nevoi speciale se bucura ca mai au o modalitate de a se deplasa prin oras, posibilitatile lor insa raman in continuare limitate.

Publicat:25.11.2018, 12:34

“Caruciorul se tine foarte bine, eu fara greutate fara nimic ma aflu in acelasi loc, la franare nu ma duc inaite.”

Mihail Lungu a calatorit pentru prima data cu un taxi in care a incaput atat el cat si scaunul sau cu rotile. Procedura este urmatoarea. Soferul parcheaza in fata scarii, ii deschide usile din spate si coboara rampa pentru a-l ajuta pe pasager sa urce, dupa care ii cupleaza centurile de siguranta. 

“Scaunul este fixat foarte bine.” 

Odata ce pasagerul se afla in siguranta, masina porneste la destinatie. In automobil mai este loc pentru unu sau doi insotitori. 

“Nimic nu ma deranjeaza, simt ca stau pe loc.”

Mihai LUNGU:Este binevenita pentru ca te simti bine.” 

Mihai Lungu se ocupa de repartizarea carucioarelor in cadrul Asociatiei Persoanelor cu Dizabilitati si spune cu acesta masina le va usura viata persoanelor cu nevoi speciale. Tinand cont ca vehiculul este cel de-al doilea taxi din oras de acest fel, posibilitatile deplasare ale persoanelor cu dizabilitati raman limitate. 

Mihai LUNGU:  “Au inceput deja sa gandeasca si la persoanele  cu nevoi speciale.”

Firma de taxi a cumparat automobilul din Romania, acolo unde acesta a si fost reutilat dupa standardele internationale.

Marc FLOREA, MANAGER MARKETING, FIRMA DE TAXI:  “Este prima masina de acest gen in Republica Moldova certificata de o companie specializata , are centura din spate din fata, mecanism Future Save care ofera o siguranta in pluns.”

Pasagerii pot comanda masina atat printr-o aplicatie on-line cat si prin telefon, iar pretul unei calatorii este unul obisnuit.

Marc FLOREA, MANAGER MARKETING, FIRMA DE TAXI: “Pot face comoda la clasa speciala. Pretul este obisnuit, in primul rand dorim sa oferim siguranta.” 

Potrivit legislatii Republicii Moldova, firmele de taxi sunt obligate sa aiba in dotare masini pentru transportarea persoanelor cu nevoi speciale.