Locuitorii unui bloc din sectorul Botanica al capitalei au ajuns la capatul rabdarii. De o luna, in curtea lor se intinde un sant de cateva zeci de metri lungime. Cand ploua curtea se umple de noroi si se intampla ca cei mici sa cada pe-acolo, acesta aflandu-se chiar langa terenul de joaca. Furnizorul de curent care a sapat santul ca sa instaleze niste cabluri spune ca a fost nevoit sa intrerupa lucrarile din cauza unor detalii tehnice, dar ca in curand le va relua.

Publicat:17.11.2018, 13:18

Aceasta femeie este angajata sa faca ordine in curtea blocului. Am gasit-o in timp ce se chinuia sa stranga frunzele amestecate cu pamant de pe marginea santului. Femeia spune ca de o luna, munca ei a devenit mai grea.

Acuma daca o sa fie ploi nu este atat de periculos ca oamenii vor vedea ca este apa. Dar cand va cadea zapada, un copil o cazut si nu l-a vazut nimeni, afara e ger.” 

 De-a lungul santului, lasat balta dupa ce a fost sapata se aduna gunoaie. 

“Au sapat si au zis ca pana pe sapte noiembrie va fi tot curat. Nu intelegem asteapta iarna probabil sa ninga. Nu ai cum sa treci sau sa pui ceva la uscat.” 

 Indignati de situatie sunt si parintii, care spun ca acum nu-i pot lasa pe copii singuri la terenul de joaca nici pentru cateva minute.

La mine copilul este in ograda sa se joace cu alti copii. Aici este sapat, copilul ca sa treaca in cealalta parte trebuie sa fie ajutati de parinti. Noi niciodata acum nu-i lasam.”

 Reprezentantii furnizorului de curent spun ca santul a fost sapat pentru a schimba firele electrice, care sunt deja vechi.

Veronica MORARU, MANAGER COMUNICARE GAZ NATURAL FENOSA:Regretam inconvinientele create pentru locatari. Lucrarile s-au tergiversat din cauza retinerii importului unui anumit tip de cabluri care astazi deja au ajuns in tara si pana miercurea viitoare deja sa fie finalizate.” 

“Au promis ca o sa vina miercuri si o sa faca, pai nu stiu care miercure ca demult au spus. Nu au spus nici luna nici anul.”