Iarna nu si-a aratat inca fata cea mai aspra, dar in gradina zoologica din capitala se fac pregatiri pentru vremea geroasa. In adaposturi au fost instalate deja calorifere, iar custile au fost captusite cu paie. La randul lor, animalele mananca mai mult, ca sa se protejeze de frig. Chiar daca afara temperturile sunt sub zero grade, vizitatorii nu contenesc sa vina.

Publicat:25.11.2018, 12:27

Angajatii gradinii zoologice sunt grijulii cu toate vietatile de acolo, mai ales cu cele carora iarna nu le este pe plac. Cel mai mult, sunt rasfatate maimutele. 

ANDREI, DIRECTOR ADJUNCT GRADINA ZOOLOGICA: “Incaperea respectiva este amenajata cu ventilatie.

Vedeta gradinii zoologice din acest an - crocodilul, a fost adapostit si el la cald. Responsabilii de acolo, i-au captusit incaperea cu paie si i-au pus o lampa care sa emane caldura, astfel ca in interior temperatura sa nu coboare mai jos de 25 de grade.

ANDREI, DIRECTOR ADJUNCT GRADINA ZOOLOGICA: “Are spatiu suficient, bazinul este unicul care nu corespunde, ar trebui sa fie putin mai adanc, putin mai larg ca sa se poata acoperi cu apa.”

Cei doi ursi bruni de la menajerie se pregatesc si ei de hibernare. Ingrijitorii spun ca deja s-au facut mai lenesi, si ies din barlog foarte rar. La primavara, cand vor iesi din hibernare nu vor mai sta in custile neincapatoare ci intr-un spatiu deschis.

ANDREI, DIRECTOR ADJUNCT GRADINA ZOOLOGICA: “O sa fie un volier de un hectar si trei sute, o sa inceapa de aici”.

Unele animale, cum ar fi vulpile sau lupii nu au fost adapostite pentru ca le place frigul. 

Iulia SARIVAN, REPORTER PRO TV:Cei mai bucurosi de vremea geroasa sunt tigrii de amur. Acesti doi tigri formeaza un cuplu, se numesc Renat si Basea. Ei rezista pana la minus 50 de grade.”

Vizitatorii care au mers in aceste zile gradina zoologica au ramas dezamagiti, pentru ca animalele pe care vroiau sa le vada erau duse deja la cald. 

”Am vazut tigru, leopard. Am vrut sa vedem mai multe ca de exemplu maimute dar ele stau acuma la cald si nu le-am vazut.” 

Acesti tineri au venit tocmai de la Cahul, si sunt pentru prima data la gradina zoologica din Chisinau. 

 “Poni e frumos, zebra la fel era frumoasa. “

"Ce ati vrut astazi sa vedeti in special? Leul si mistreti, nu i-am vazut. Tigrul am vazut, dar pe acestia nu i-am vazut.”

 “Cred ca vara e mai frumos aici, ca toate pasarile sunt iesite. “

La moment, gradina zoologica din capitala adaposteste peste 1 mie 6 sute de specii de pasari si animale.