Final de sezon in stil caracteristic. Cei mai buni piloti si-au testat abilitatile la ultima etapa a Campionatului Moldovei de off road. Nu toti au facut fata traseului de la Mereni.

Publicat:04.11.2018, 17:50

29 de echipe au intrat in concurs, la ultima etapa a campionatului de jeep trial. Pilotii au avut de infruntat un traseu extrem de greu, in satul Mereni, cu denivelari masive. Atat sportivii, de diferite varste, cat si masinile, cu motoare de la 1600 pana la 6200 de centimetri cubi, au fost la limita capacitatilor. 

Vladimir GURGHIS, PILOT:Ai grija de masina, investesti – mergi pana la urma. Asta e concursul. Barbatii adevarati se manifesta prin asta – prin soferie, cai putere. Trebuie sa mergi, nu poti reda asta. ” 

Andrei MUSTEATA, PILOT: "Traseu foarte interesant. Ne-am asteptat la acest tip de traseu. Daca masina este bine echipata si pregatita pentru asa ceva, poate e putin mai usor. ” 

La unii, masinile se defectau in timpul cursei, asa ca nu toti au ajuns la linia de finish. 

Legenda acestui sport, Alexei Curchi, a venit ca spectator, dar, la insistenta colegilor, a decis sa participe si el. 

Alexei CURCHI, PILOT: "Astazi, prima zi am urcat. Daca ai experienta, e foarte usor. " 

Campionatul de off road s-a desfasurat in 5 clase: extreme, open, standard, turism si ATV. Rezultatele finale ale sezonului vor fi anuntate mai tarziu de Federatia de Automobilism din Moldova.