Lupta pentru titlu in campionatul Moldovei de fotbal ramane stransa. Ieri, Dacia si Zimbru au reusit fiecare cate o victorie clara, si ii sufla in ceafa liderei Sheriff. Daca lupii galbeni au acelasi numar de puncte si impart cu tiraspolenii prima pozitie, atunci rivala Zimbru are cu doar un punct mai putin decat cele doua.

Publicat:25.10.2015, 14:01

Pentru a nu o scapa departe pe rivala Sheriff Tiraspol, vicecampioana Moldovei, Dacia Chisinau avea nevoie de o victorie in deplasare cu formatia Dinamo-Auto. Gazdele au muscat primele si au marcat prin Ivanov, dar reusita dinamovistilor a fost anulata pe motiv de offside. In continuare Dacia a dominat partida si chiar daca a avut foarte multe ocazii, dupa prima repriza tabela arata 0 la 0. In partea secunda lupii galbeni au continuat asediul la poarta adversa si in minutul 57 au reusit deschiderea scorului, prin Octavian Onofrei.

Imediat, acelasi Onofrei a fost aproape de 2 la 0, dar a ratat incredibil din interiorul careului. Pana la urma golul 2 al dacilor a venit. In urma unui corner a inscris nou-intratul Serghei Zaghinailov. Meciul Dinamo-Auto – Dacia Chisinau se incheie 0 la 2 si gratie succesului, lupii galbeni au egalat-o pe Sheriff in fruntea clasamentului, ambele echipe avand cate 27 de puncte dupa 12 etape disputate. Cu un punct mai putin are Zimbru Chisinau.

Tot ieri, galben verzii s-au impus clar cu 4 la 0, in partida de pe teren propriu cu Saxan Ceadar Lunga. Zimbru a deschis repede scorul in minutul 5 prin Alexandru Vremea, scorul de 1 la 0 consemnandu-se si la pauza. Apoi, imediat dupa venirea de la cabine, brazilianul Jo a dublat avantajul zimbrilor, ca in minutul 64 scorul sa i-a proportii, dupa reusita lui Dan Spataru.

Scorul final de 4 la 0 a fost stabilit in urma unui penalty. Alex Bruno l-a executat pe portar fara nici o emotie. Si oaspetii au fost aproape de gol. Saxan a ratat sansa de a inscrie, dupa ce proaspatul atacant al nationalei Moldovei, Sergiu Istrati a ratat o lovitura de la 11 metri.