Incep turneul luptand cu vecinii. Nationala Moldovei de rugby trage tare la antrenamente pentru a debuta victorios intr-o noua editie a Cupei Europei pe Natiuni. Haiducii vor juca sambata cu Ucraina, pe teren propriu.

Publicat:09.11.2016, 15:51


Haiducii se confrunta cu probleme de lot, inaintea meciului cu Ucraina. Din echipa lipsesc Dumitru Arhip, de la clubul galez Ospreys, si Vadim Cobalas, de la formatia franceza Bordeaux. Ambii joaca in aceste zile pentru cluburile lor si nu au fost lasati sa vina la nationala.

Chiar si asa, antrenorul roman al formatiei noastre, Mircea Paraschiv, care are la dispozitie 35 de jucatori, spune ca victoria este obligatorie pentru startul in Cupa Europei pe Natiuni. 

Mircea PARASCHIV, ANTRENOR NATIONALA MOLDOVEI: „O victorie cu Ucraina inseamna mult mai mult decat o victorie cu Elvetia, prin faptul ca exista o rivalitate intre aceste doua formatii. Acesti baieti sunt capabili sa faca niste rezultate de exceptie. ” 

Si rugbistii nationalei Moldovei ii pregatesc un test infernal echipei ucrainene. 

Mihai GOLUBENCO, JUCATOR NATIONALA MOLDOVEI: „Pregatim, dar nu spunem la televiziune. O sa vada toata lumea la meci. Au si ei o echipa foarte buna, dar am demonstrat-o de multe ori ca asta nu ne sperie.” 

Veaceslav TITICA, CAPITAN NATIONALA MOLDOVEI: „Avem niste lucruri pe care le pregatim pentru meciul cu ei. Cred ca vor fi surprinsi.”

Meciul Moldova - Ucraina se va juca sambata, la Anenii Noi, si va incepe la ora 17. In grupa noastra, se mai afla echipele Olandei, Poloniei, Portugaliei, Elvetiei. Doar castigatoarea grupei se va califica in grupa superioara a Cupei Natiunilor Europei. 

Vasile REVENCO, PRESEDINTE FEDERATIA DE RUGBY MOLDOVA: „Va fi data o lupta foarte stransa intre toate echipele. Avem sanse mari sa ne vedem fortele proprii si, desigur, sa progresam. ”