Pentru ca au adus in Moldova medalii de aur de la Jocurile Olimpice de Tineret, vor fi rasplatiti cu 120 de mii de lei. Alexandrin Gutu si Tatiana Salcutan ar putea primi acesti bani la initiativa Ministerului Educatiei. Cu premii se vor alege si antrenorii.

Publicat:23.10.2018, 12:10


Tatiana Salcutan a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de tineret, la proba inot, 200 de metri spate. Pentru aceasta performanta ea ar putea primi de la stat 120 de mii de lei, la fel ca si sportivul Alexandrin Gutu, care a cucerit medalia de aur la lupte greco-romane.

Echipa Moldovei s-a intalnit, ieri, cu ministrul Educatiei, Monica Babuc, care a anuntat ca va fi initiat un proiect cu privire la acordarea premiilor pentru performantele sportivilor la Olimpiada de tineret. Vor fi remunerati cei care au ocupat unul din primele 8 locuri.

Astfel, luptatoarea Irina Ringaci si atleta Nina Capatina, care au obtinut locul 4, ar putea beneficia de premii in valoare de 50 de mii de lei. Judocanul Alin Bagrin care a incheiat pe locul 5 competitia, asteapta sa primeasca 38 de mii de lei, iar luptatoarea Maria Leorda si canotorul Ivan Corsunov, care s-au clasat pe pozitia a 6-a la Olimpiada ar putea incasa cate 28 de mii de lei. Totodata, vor fi premiati antrenorii, medicii si masorii sportivilor.

La Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires au participat circa 4000 de sportivi din intreaga lume. Echipa Moldovei a ocupat locul 38 in clasamentul pe medalii reusind sa devanseze echipe precum Canada, Spania sau Turcia.