Desi a reusit transferul anului si a ajuns primul moldovean in campionatul Italiei, Artur Ionita nu se lauda cu un salariu mare. Mijlocasul nationalei Moldovei castiga doar 200 de mii de euro, in timp ce coechipierul sau Luca Toni isi adauga in cont, in fiecare an, cate 1 milion de euro.

Publicat:12.09.2014, 13:08

Publicatia italiana Gazzetta dello Sport a facut cunoscuta lista salariilor ligii superioare de fotbal. Astfel, Artur Ionita, cu cele 200 de mii de euro, pe care le va primi in decursul unui an, ocupa abia locul 21 din toti fotbalistii echipei Verona. Nici coechipierul sau, renumitul jucator mexican Rafael Marquez, nu se bucura de un salariu superb.

Fundasul, care a evoluat in trecut, la FC Barcelona si a castigat cu ea, de 2 ori, Liga Campionilor, ridica anual 250 de mii de euro. Cu mult mai bine se simte la Verona campionul mondial din 2006 Luca Toni. Vedeta fotbalului italian castiga 1 milion de euro pe an, fiind cel mai bine platit jucator al clubului. Liderul topului fotbalistilor bogatasi din Serie A este mijlocasul formatiei AS Roma, Daniele De Rossi.

Acesta este remunerat anual cu 6,5 milioane de euro. Moldoveanul Artur Ionita a jucat deja un meci oficial pentru Verona. Mijlocasul a intrat in repriza secunda a partidei din 1 etapa de campionat, contra gruparii Atalanta, incheiata cu scorul de 0 la 0.