Acoperisul unei case din Micauti, Straseni a fost mistuit de flacari, dupa ce locuinta a fost lovita de fulger. Proprietarul era in plina reparatie, iar acum trebuie sa ia renovarile de la capat.

Publicat:03.07.2019, 20:20

-”Tot am strans. Am 54 de ani, unde sa ma mai duc.”

Proprietarul spune ca pentru a porni reparatia a muncit mai multi ani in Italia. Tot ce a castigat, a investit in casa.

Loreta LISNIC, REPORTER PRO TV:“Flacarile au mistuit practic tot ce au intalnit in cale. Dupa cum putem observa, acoperisul este distrus in intregime. In acea invalmaseala insa, proprietarul impreuna cu vecinii au reusit sa scoata din calea apei si a focului, piesele de mobilier.”

-”Eu cand am venit ardea tot. -Erati in plina reparatie? -Da, asa cum vedeti. Am scos afara mobila, ce am reusit.”

Daca flacarile au facut scrum acoperisul, apa folosita la stingerea focului s-a imbibat in pereti. Barbatul spune ca in trei camere, cele mai afectate, terminase recent reparatia.

-”-Acum o luati de la capat? -Pai ce o sa fac.”

Vecinii au fost cei care au anuntat pompierii si tot ei au incercat sa stinga focul cu galetile cu apa, intrucat propritarul nu era in acele momente acasa.

“Am auzit o buhnitura, o explozie. Cand am vazut mi-au spus ca la Victor arde casa. Ardea tare, sarea tigla, nu puteai sa te apropii.”

-”A mers un suvoi de ploaie mare. Cand a mers trasnetul mie mi s-a ars telefonul si televizorul.”

Acum barbatul face calcule, care buzunar sa-l scuture ca sa poata macar sa-si acopere casa.

“Poate cineva, primaria, satul sa ii ajute. Poate sa se intample cu fiecare din noi. Asta e toata viata, e foarte bravo om. La oamenii cei cuminti asa se intampa, e strasnic.”