Activistul Pavel Grigorciuc, acuzat ca i-a dat o palma peste fata democratului Sergiu Sirbu, ramane in arest la domiciliu, a decis Judecatoria din sectorul Buiucani. Tot astazi, procurorii au adus in instanta trei martori care sa confirme infractiunea, dar acestia au spus ca nu au vazut momentul in care Sarbu a fost lovit.

Publicat:01.07.2019, 17:48

Dupa ce audierile s-au incheiat, martorii au plecat fara sa raspunda la intrebarile jurnalistilor. 

Alexandru BODNARIUC, AVOCAT: “-Au vazut doar discutia dintre Sergiu Sarbu, Cebotari si Pavel Grigorciuc. Aceasta discutie in viziunea martorilor nu poate fi numita ca un conflict.”

Procurorii sustin ca orice persoana care a fost prezenta la incident poate fi martor, chiar daca nu a vazut momentul in care Sarbu a primit o palma de la Grigorciuc. 

Sergiu ZAMA, PROCUROR: “-Consider ca declaratiile sunt proba pentru acuzare. Noi mai avem martori, fiecare comunica cate ceva.” 

Grigorciuc spune ca mentinerea lui in arest la domiciliu este o dovada ca justitia din tara noastra ar fi controlata inca de Plahotniuc. 

Pavel GRIGORCIUC, ACTIVIST: ”Noi ar trebui nu doar sa-l eliminam pe Plahotniuc, dar noi trebuie sa inlocuim toti judecatorii si toti procurorii din tara.”

Purtatorul de cuvant al democratilor nu ne-a raspuns la telefon pentru a comenta acuzatiile. Pavel Grigorciuc a fost retinut inca la sfarsitul lunii martie. El este acuzat ca l-a lovit peste fata pe Sergiu Sarbu, dupa prima sedinta a Parlamentului. Grigorciuc spune ca democratul l-a insultat. Acum acesta este acuzat de huliganism si risca pana la 5 ani de inchisoare.