Alexandru Jizdan s-a prezentat astazi la PCCOCS, unde a fost audiat in cele doua dosare. Acesta fiind suspectat pentru imbogatire ilicita si fals in declaratii. Fostul ministru al Afacerilor Interne sustine ca va coopera cu ancheta pentru a-si demonstra nevinovatia.

Ultimul update: 30.06.2022, 13:51 Publicat:30.06.2022, 13:52

"M-am prezentat pentru actiunile de urmarire penala. Voi coopera cu ancheta. O sa prezint toate argumentele pentru a-mi demonstra nevinovatia" , a spus Jizdan.

Totodata, intrebat despre faptul daca procurorii au dovezi suficiente in cele doua dosare, acesta a spus ca la moment sunt doar niste presupuneri.

"Despre partea probatorie o sa discut cu procurorii, probabil suntem la o faza cand in care sunt doar niste presupuneri. Eu trebuie sa vin si eu cu probele pertinente pentru a demonstra ca eu nu sunt vinovat", a adaugat fostul ministru.

Ulterior, acesta a mai mentionat ca are probe suficiente pentru a demonstra nevinovatia sa.

"Eu am toate probele pentru a demonstra si justifica aceasta avere", sustine Jizdan.

La fel, acesta a mai adaugat ca nu a fost inaintate invinuirile si la moment se afla doar in calitate de banuit in dosarele care ii sunt incriminate.

"Nu mi-a fost inaintata invinuirea. La moment, am statut de banuit pe caz. Ai statut de banuit inseamna ca nu trebuie sa prezinti probe pentru a combate invinuirile care le aduce procuratura", a precizat fostul ministru.

Intrebat cu ce bani se intretine pe sine si familia sa, Alexandru Jizdan, a spus ca din pensie si salariul sotiei.

"Eu imi traiesc viata, sunt pensionar, am pensie, sotia lucreaza, are salariu", a afirmat Jizdan. 

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a fost asteptat, astazi, la Procuratura pentru Combaterea Criminalitatii Organizate si Cauze Speciale, pentru a fi audiat si a i se inainta invinuirea pe cele doua cauze penale in care este vizat. Asta dupa ce ieri PCCOCS cu sprijinul ofiterilor SIS au descins cu perchezitii la domiciliul acestuia.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.