A plouat astazi nu doar afara, dar si in troleibuze. Pe retelele de socializare au aparut imagini in care se vede cum intr-un vehicul in care sunt pasageri picura apa, iar oamenii nu au unde sa se fereasca. Troleibuzul este vechi, spun cei de la Regia Transport Electric, dar nu va fi inlocuit, ci reparat.

Publicat:15.05.2019, 20:44

Aceste imagini au fost surprinse in troleibuzul nr.2 de un internaut, care le-a si postat pe retelele de socializare. Din ele se vede ca pasagerii ar avea nevoie de umbrele in transport, intrucat in interior ploua aproape ca afara. Seful Regiei Transport Electric spune ca se intampla din cauza caroseriei vechi. Troleibuzul circula pe strazile Chisinaului de mai bine de 15 ani.  

Dorin CIORNII, SEFUL REGIEI TRANSPORT ELECTRIC: „Acolo nu sunt gauri. Durata exploatarii a expirat, acoperisul are microfisuri care nu se vad. Acoperisul este reparat in mai multe locuri. Trebuie sa inlocuim metalul tavanului.”

Primarul interimar, Ruslan Codreanu spune ca nu a stiut despre starea acestui troleibuz. 

Ruslan CODREANU, PRIMARUL INTERIMAR AL CAPITALEI: „Multumesc pentru ca m-ati informat.”

Acesta nu este primul troleibuz in care ploua. Pe strazile capitalei circula mai multe vehicule vechi, cu termenul de exploatare depasit. Acum o luna, de exemplu, aceste imagini au fost surprinse in troleibuzul nr. 1. 

Din cele 314 de troleibuze din capitala, 80 sunt vechi de zeci de ani.