Vicepremierul pentru reintegrare si Biroul politici de reintegrare resping declaratiile propagandistice venite de la Tiraspol, dupa ce astazi in cadrul congresului organizat in stanga Nistrului, a fost adoptata o rezolutie in care Tiraspolul cere Rusiei sa protejeze regiunea transnistreana de asa-zisa presiune crescanda din partea Chisinaului, tinand cont ca acolo locuiesc 220 de mii de cetateni rusi.

Publicat:28.02.2024, 17:07

Tot astazi, in cadrul congresului, s-a facut apel catre ONU „pentru a stopa incalcarea de catre Chisinau a drepturilor si libertatilor localnicilor din stanga Nistrului si pentru a preveni provocarile ce conduc la escaladarea tensiunii”. Apeluri similare au fost facute si catre catre  OSCE, dar si catre Adunarea Interparlamentara a CSI.

Astfel, vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian a venit cu o reactie precum ca „Biroul politici de reintegrare resping declaratiile propagandistice venite de la Tiraspol, amintind ca regiunea transnistreana beneficiaza de pe urma politicilor de pace, securitate si integrare economica cu Uniunea Europeana, avantajoase pentru toti cetatenii.”

Tiraspolul cere Rusiei sa protejeze regiunea transnistreana de asa-zisa presiune din partea Chisinaului - VIDEO

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.