In ajun de Ziua Victoriei, care va avea loc la data de 9 mai, blocul Socialistilor si Comunistilor au solicitat Guvernului sa achite fiecarui veteran, care a luptat in cel de-al doilea razboi mondial, cate 100 de mii de lei. Potrivit lor, in Republica Moldova, in prezent, sunt 68 de veterani, 13 dintre care sunt din Chisinau. Declaratiile au fost facute in cadrul unei conferinte de presa. 

Publicat:19.04.2023, 11:45

Potrivit Allei Darovannaia, nimeni nu poate rescrie istoria si nu poate denatura adevarul istoric. „Suntem urmasii invingatorilor si trebuie sa ne mandrim de acest lucru”, a declarat aceasta, adaugand ca, in prezent, conditiile economice, sociale si finaniare in care locuiesc cetatenii Moldovei sunt anevoioase si, in aceste conditii, blocul Comunistilor si Socialistilor a elaborat un proiect de lege prin care propune Guvernului alocarea a 100 de mii de lei fiecarui veteran care a participat in marele razboi mondial. 

„Este important sa ne aratam recunostinta fata de sacrificiile facute de ei, in numele democratiei si a pacii pentru care au luptat veteranii”, a spus Vladimir Odnostalco, deputat BCS.

Totodata, Odnostalco a mentionat ca in Republica Moldova nu sunt atat de multi veterani. Sunt 68, dintre care 13 sunt din Chisinau si 55 din intreaga tara. 

„Vor trebui in jur de sapte milioane de lei, bani pe care statul ii are si isi poate permite acest lucru”, a adaugat deputatul BCS, Vladimir Odnostalco.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508