Nu numai abuzul de alcool poate cauza boli ale ficatului. Se considera ca si boala ficatului gras non-alcoolic (FGNA) evolueaza din cauza dereglarii digestiei, alimentatiei, cand grasimile se acumuleaza in celulele ficatului in proportie de peste 5% din dimensiunile ficatului ca atare. Cu alte cuvinte, este vorba despre acumularea anormala a grasimii in ficat.

Publicat:17.10.2018, 14:46



Boala ficatului gras non-alcoolic se refera si la un spectru larg de boli ale ficatului, începând de la ficatul gras (steatoza), pâna la steatoza cu inflamatie si de la necroza pâna la ciroza. Steatohepatita non-alcoolica (SHNA) reprezinta stadiul terminal al acestui spectru si este asociat cu boala hepatica progresiva, fibroza si ciroza.

Ficatul are un rol important în curatarea organismului de substante nocive. El asigura organismului functia de protectie si „filtru”.

Factorii de risk care contribuie la afectiuni hepatice (inclusiv FGNA): consumul de alcool (doza, durata si tipul de alcool, obiceiurile de consum), fumatul, factorii de mediu, nutritie parenterala, hepatita C, foamea/malnutritie, obezitatea, intoleranta la glucoza, diabetul zaharat tip 2 si medicamente. 

De aceea, ficatul nostru are nevoie de protectie suplimentara!

Rezalut® Pro este un medicament din Germania cu 300 mg de fosfolipide esentiale îmbogatite, care au un efect dublu: ajuta la restabilirea membranelor celulelor hepatice afectate si regleaza nivelul de colesterol. 

Substanta activa Rezalut® Pro a demonstrat un efect pozitiv asupra ficatului, protejîndu-l de actiunea substantelor toxice în modele experimentale. În acest mod Rezalut® Pro nu numai ofera ficatului posibilitatea de a restabili membranele celulare hepatice afectate, dar si regleaza nivelul de colesterol, în cazul când dieta sau alte masuri non-medicamentoase (efortul fizic si reducerea masei corporale) sunt ineficiente.

Rezalut® Pro se utilizeaza în forme usoare de hipercolesterolemie (nivelul crescut al colesterolului), scaderea poftei de mîncare si senzatie de greutate în hipocondrul drept din cauza tulburarilor la nivelul ficatului si alimentatiei nesanatoase (hepatita toxica-nutritiva, hepatita alcoolica) si inflamatia cronica a ficatului (hepatita cronica) sau la tratarea cu medicamente care exercita influenta negativa asupra ficatului. 

Rezalut® Pro se administreaza cîte 2 capsule pîna la masa de 3 ori pe zi. Cura de tratament este prescrisa de medic. 

Informatii mai detaliate despre Rezalut® Pro pot fi gasite prin deschiderea Prospectului: Informatii pentru Utilizator/Pacient.

Acesta este un medicament. Acest medicament se elibereaza fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul. Daca apar manifestari neplacute, adresativa medicului sau farmacistului. Nr. de înregistrare Rezalut® Pro 21468 din 22.01.2015. Codul materialului  MD-REZ-17&18-2018_V01_web din 07.09.2018

Adresa: str. Alexandru cel Bun, 85, Chisinau, Moldova

Tel.: (+373 22) 21 25 58; (+373 22) 24 33 95; Fax: (+373 22) 24 42 84

*Acest articol este un produs comercial