Cand visurile tale sunt mari, nimic nu te poate opri. O demonstreaza un barbat in scaun cu rotile din Rascani, care creeaza adevarate opere de arta din lemn si sticla. El mestereste mese deosebite, care ajung in Franta, Italia si Germania.

Publicat:26.12.2019, 19:04

Pe Sergiu l-am gasit muncind de zor in atelierul sau, la aceasta masa. Cu multa atentie si rabdare, lemnul se transforma in opera de arta in mainile barbatului.

Masa va ajunge tocmai in Franta, in familia unei moldovence stabilita acolo. Pasiunea lui Sergiu a inceput in momentul in care a inteles ca vrea sa faca ceva nou si neobisnuit in acelasi timp. S-a inspirat de la specialisti canadieni si si-a incercat puterile.

Sergiu creeaza asemenea mese de aproape 2 ani si spune ca inca invata, pentru ca meseria necesita multe cunostinte, dar si investitii.

Asa lemnarul din Rascani a ajuns sursa de inspiratie pentru prietenii lui, care i-au pasit pragul atelierului si au deprins cateva tehnici de la el.

Sergiu are deja clienti fideli si a trimis mese in Germania, Italia si Spania. Barbatul nu este lemnar de meserie, asa ca a invatat totul practic singur. Acesta nu este un impediment, cand visezi cu ochii deschisi. 

Unde mai pui ca si nevoia de a face un ban l-a motivat pe barbat sa inceapa totul de la capat. El a ajuns in scaunul cu rotile acum 10 ani, in urma unui grav accident rutier. Sergiu ar putea sa stea, din nou, pe propriile picioare, dar pentru asta ii trebuiesc in jur de 100 de mii de euro, pentru o interventie la o clinica din strainatate.

Chiar si asa, barbatul este increzator ca le va reusi pe toate, pentru ca visurile lui sunt mai mari decat greutatile.