Colectivul Spitalului Dermatologie si Maladii Comunicabile a scris o petitie in care s-a adresat Federatiei Sindicale ,,Sanatatea" ca nu este de acord ca spitalul sa fie fuzionat cu spitalul de Boli Infectioase Toma Ciorba.

Publicat:11.12.2023, 13:07

„Noi, angajatii institutiei Spitalului Dermatologie si Maladii Comunicabile, suntem profund dezamagiti si nemultumiti in vederea proiectului Hotararii de Guvern, privind fuzionarea celor doua institutii, respectiv, institutia in care activam, si Spitalul Clinic de Boli Infectioase ,Toma Ciorba". Ne expunem indignarea si asupra faptului ca noi angajatii institutiei ce urmeaza a fi absorbiti, aflam despre reorganizare din mass-media, respectiv niciun reprezentant al Ministerului Sanatatii nu au considerat ca e necesar de a ne informa.

Prin aceasta scrisoare, dorim sa ne exprimam dezacordul fata de aceasta initiativa si prin aceasta scrisoare subliniem in continuare cateva aspecte esentiale legate de propunerea de fuzionare a Spitalului de Boli lnfectioase Toma Ciorba" si Spitalul Dermatologie si Maladii Comunicabile. Aceste argumente aditionale ar trebui si atrage atentia asupra consecintelor negative pe care le-ar avea aceasta masura”, se arata in scrisoare.

Totodata, acestia au enumerat un sir de argumente pe care considera ca Ministerul ar trebui sa le ia in considerare, caree se arata in scrisoare adresata.

In concluzie, colectivul spitalului a subliniat ca in cazul in care nu li se va respecta parerea si cele mentionate mai sus, acestia isi asuma dreptul de a manifesta alte forme de protest in prevedere cu legislatia in vigoare a Republicii Moldova, precum: 

1.Greva japoneza 

2. Pichetarea Ministerului Sanatatii

3. lmplicarea mass media 

4. Greva generala

De partea cealalta, responsabilii de la ministerul Sanatatii spun ca niciun spital nu se va inchide, iar angajatii si pacientii nu vor fi afectati in niciun fel. Schimbarea care va fi facuta vizeaza doar procesul de management, care va fi unul comun pentru ambele institutii.

Acum 6 zile, Ministerul Sanatatii a anuntat ca Spitalul Dermatologie si Maladii Comunicabile ar putea fi absorbit de Spitalul de Boli Infectioase Toma Ciorba.

Deocamdata, proiectul se afla la etapa consultarilor publice, o decizie finala abia urmand sa fie luata.