Directorul CNA, Iulian Rusu, procurorul-sef al Procuraturii Anticoruptie, Veronica Dragalin, seful Agentiei de Recuperare a Bunurilor Infractionale, Serghei Carapunarli, dar si alti angajati ai institutiilor de drept se vor afla in aceasta saptamana la Madrid. Acestia vor intreprinde o vizita de studiu pe subiectul recuperarii bunurilor infractionale.

Publicat:26.09.2022, 15:21

Potrivit agendei, delegatia Republicii Moldova se va intalni cu reprezentantii Oficiului de Recuperare a Bunurilor Infractionale (CITCO) de la Madrid, care vor face o prezentare a modelelor de investigatii financiare paralele, operate de catre oficiul lor, precum si de gestionare a activelor.

De asemenea, vor fi abordate subiectele optimizarii valorii bunurilor, cooperarea internationala si cea cu instantele de judecata si organele de urmarire penala.

In perioada aflarii in Spania, vor avea loc intrevederi cu unitatile operative ale politiei, dar si cu unitatea de investigatii financiare din Spania pe subiectul combaterii spalarii banilor. La fel, vor avea loc intalniri cu reprezentanti ai procuraturii pentru a discuta cooperarea si practicile in domeniu.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.