Inca un hotel va aparea in centrul capitalei, chiar intr-o zona istorica. Constructia, cu cinci nivele, se ridica pe strada Sciusev si va fi gata in trei ani, spre nemultumirea locatarilor din apropiere. Oamenii spun ca din cauza lucrarilor crapa asfaltul. Totul este in regula, raspund propretarii care afirma ca isi extind afacerea pentru ca fiicele lor sa nu fie nevoite sa plece peste hotare.

Publicat:13.08.2019, 19:19

In aceasta curte de pe strada Sciusev deja de cateva luni se fac sapaturi si se aduc materiale de constructie, spun cei care muncesc in preajma. Din cauza camioanelor de mare tonaj crapa asfaltul si apar denivilari, sustin locuitorii din zona.

Pe panoul informativ afisat acolo este indicat ca va fi ridicat un hotel cu cinci nivele si mansarda, iar constructia este autorizata de primarie. 

"parca la noi e tare greu de obtinut."

Proprietare este o familie care detine o companie de constructii. Acum doi ani, sotii au deschis si un hotel langa parcul Dedrarium. Ei spun ca pana nu demult au construit blocuri de locuit, dar din cauza concurentei mari au decis sa investeasca in businessul hotelier.

Elena OHRIMENCO, PROPRIETARA: "Am decis sa construim un hotel cu 20 de camere pentru oaspeti. Asteptam turisti rusi, ucraineni si din Romania."

Pentru constructia hotelului, cuplul spune ca va lua un credit de doua milioane de euro.

Elena OHRIMENCO, PROPRIETARA:"Am trei fiice pe care nu vreau sa le las sa plece peste hotare la munca. Eu vreau ca ele sa lucreze aici. De aceea si ne-a venit ideea." 

Seful directiei urbanism din cadrul primariei, cat si reprezentantii Consiliului National al Monumentelor Istorice spun ca nu exista nereguli la constructia hotelului care ar urma sa fie inaugurat in 2022 si ca nu e o problema faptul ca acesta este ridicat intr-o zona istorica.