In cadrul sedintei de astazi a Guvernului, Maia Sandu a solicitat sa fie creata o comisie interguvernamentala care sa investigheze monopolul la exportul nucilor.

Publicat:01.07.2019, 13:33

Maia SANDU, PRIM-MINISTRUL RM: "Monopolurile raman in continuare o problema majora.

Am inteles ca se investigheaza la Metal Feros si Posta Moldovei. Solicit ca procesul sa nu fie tergiversat. Sa fie creata o comisie interguvernamentala care sa investigheze monopolul la exportul nucilor.

Vreau sa continui la subiectul schemelor de coruptie.

Ceea ce descoperim noi in ministere e ca institutiile statului au functionat nu in interesul statului, ci pentru a inventa si pune in aplicare tot felul de scheme, in mare parte personaje din apropierea lui Plahotniuc. Surprinde numarul lor. Acestea sunt peste tot, in domeniul medicamentelor, alimentatia copiilor, in transport, mai specific in aviatie. Aceste scheme vor fi oprite si noi am oprit toate privatizarile, pana ne ocupam cu oamenii care se ocupa de aceste privatizari. Cei care au fost implicati in elaborarea acestor scheme, stiu ca unii deja si-au dat demisia. Acesti oameni trebuie sa ajunga la inchisoare si noi vom face tot ce trebuie sa faca Guvernul, dar sa fie foarte clar, nu guvernul este cel care deschide dosare penale si merge in instanta. Guvernul, la moment, este ocupat cu oprirea acestor scheme. O sa insistam la Procuratura sa inceapa sa functioneze. Lucrurile trebuie sa se intample in conformitate cu legea. Nu are cum guvernul sa puna la inchisoare persoane care ar trebui sa ajunga acolo. "