„Moldova, nu esti singura” - este mesajul presedintelui Consiliului European, Charles Michel, transmis cetatenilor tarii noastre, in contextul Summitului Comunitatii Politice Europene, ce va avea loc in Republica Moldova pe 1 iunie. 

Publicat:24.05.2023, 17:19

„In data de 1 iunie Moldova va fi inima Europei. Veti deschide usile tarii dumnevoastre frumoase pentru 50 de lideri europeni, 50 de prieteni ai Moldovei. Acesta este un moment istoric pentru tara voastra si pentru poporul acestei tari. Este un simbol puternic al unui continent care va sustine, un simbol puternic al drumului vostru spre familia noastra europeana. Moldova, te afli intre prieteni. Moldova, nu esti singura”, a spus Charles Michel.

La inceput acestui an, autoritatile au anuntat ca cea de-a doua reuniune a Comunitatii Politice Europene va avea loc in Republica Moldova. Cei 47 de presedinti si sefi de guverne, care urmeaza sa vina in tara noastra pe data de 1 iunie, vor pune in discutie eforturile comune pentru pace, in contextul razboiului din Ucraina, apararea democratiei si consolidarea securitatii energetice. 

Comunitatea Politica Europeana a fost creata anul trecut, la initiativa presedintelui Frantei, Emmanuel Macron. 

Prima reuniune a avut loc in octombrie, anul trecut, la Praga.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.