Ministrul Agriculturii spune ca scumpirea legumelor din ultima perioada este neintemeiata. Potrivit lui Nicolae Ciubuc, desi importatorii cumpara legumele la preturi rezonabile, cand ajung pe rafturi, preturile acestora sunt marite de cateva ori. El sustine ca ministerul poate doar sa examineze situatia, nu si sa intervina direct la stabilirea preturilor.

Publicat:20.05.2019, 20:19

Ministrul Agriculturii spune ca in ultimii ani plantatiile de cartofi s-au redus nu doar in tara noastra, dar si in Europa.

Nicolae CIUBUC, MINISTRUL AGRICULTURII: „A crescut cererea, dar si oferta nu mai este atat de multa, acest lucru i-a determinat operatorii economici sa aplice nu chiar corect preturile.” 

Totusi Nicolae Ciubuc crede ca preturile piparate, in special la cartofi, nu ar avea un temei inchegat. Potrivit lui, importatorii cumpara cartofii la un pret mult mai mic, insa atunci cand le pun pe rafturile magazinelor majoreaza nejustificat preturile.

Ciubuc mai spune ca ministerul nu poate interveni direct pentru a influenta stabilirea preturilor, insa examineaza situatia. 

Anul acesta, cartofii au ajuns sa coste aproape dublu in comparatie cu anul trecut.