Mitropolitul Moldovei Vladimir a declarat in cadrul unui interviu ca Biserica Ortodoxa din Moldova „este intentionat denigrata in mediul informational autohton, fapt sustinut chiar si prin suport politic”. Totodata, Inaltpreasfintitul se plange ca in Moldova, Craciunul este sarbatorit in doua zile separate de bisericile „rivale din fostul stat sovietic”.

Publicat:26.12.2023, 11:47

„In fiecare zi vedem cum imaginea Bisericii Ortodoxe din Moldova este intentionat denigrata in mediul informational autohton, fapt sustinut chiar si prin suport politic. Tot felul de pseudo-specialisti se pronunta in ultimul timp cu multa usurinta si fara niciun temei teologic si canonic despre canonicitatea sau necanonicitatea Bisericii, de parca aceasta calitate o poate oferi sau confirma orice persoana sau institutie din lumea aceasta”, a declarat Mitropolitul. 

Totodata, seful Bisericii din Moldova, supuse Moscovei, a criticat preotii care au decis sa adere la Mitropolia Basarabiei.

„Regretam si ne intristam pentru fiecare rana pricinuita Trupului Bisericii de catre actiunile nechibzuite ale unor fosti slujitori in care am investit pe parcursul anilor multa incredere si sustinere la cresterea si dezvoltarea lor, care insa, in lipsa discernamantului, a credintei curate si ispititi de ofertele vremii, contribuie la ruperea unitatii Bisericii lui Hristos. Exclamand pe toate caile de propaganda pretentia si falsa dorinta de a contribui la rezolvarea problemei bisericesti din tara noastra, acesti factori meschini complica mai mult situatia si dezbina intentionat, cautand sa atraga si pe altii in aceasta lucrare schismatica de rupere a unitatii”, a spus Mitropolitul. 

Ieri, de Craciun pe stil nou, Mitropolitul Vladimir s-a aflat la Moscova. Inaltpreasfintitul a oficiat o liturghie la biserica „Sfanta Treime cea de Viata Datatoare” din Konkovo, Reprezentanta Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.